HKL: Rautatietorin metroasema avautuu aikaisintaan maanantaina

HKL: Rautatietorin metroasema avautuu aikaisintaan maanantaina

Lauantaina metroa on jälleen alettu liikennöidä yhtenä linjana, mutta Rautatientorin aseman ohi junat ajavat pysähtymättä. Perjantaina metroa liikennöitiin Rautatientorille metroaseman ulkopuolelta tulvineen veden vuoksi kahdessa osassa idästä Helsingin yliopiston asemalle ja lännestä Ruoholahteen sekä loppuillasta Kamppiin.

Rautatientorin aseman siivous ja kuivatus ovat käynnissä. Rautatientorin metroaseman ohiajaminen on turvallista ja liikenne jatkuu läpi metroradan. Asema saadaan auki, kun tilat on saatu siivottua sekä desinfioitua ja kun aseman tekniset järjestelmät saatu varmistettua. Työt on saatu käyntiin sujuvasti, mutta vaurioiden laajuuden vuoksi työ vie aikaa.

- Parhaillaan selvitetään teknisten järjestelmien tilaa ja aloitetaan testauksia ja korjauksia. Vaurioita on muun muassa hissikuilussa ja sähkölaitteissa, liukuportaat säästyivät vaurioitta, HKL:n turvallisuuspäällikkö Juhana Hietaranta sanoo.

- Aikaisin mahdollisuus, jolloin Rautatientorin metroasema voi aueta matkustajille, on maanantai. Tätä ennen on kuitenkin varmistettava rikkoutuneiden teknisten järjestelmien kuntoon saaminen tai niiden korvaaminen muilla turvallisilla järjestelyillä. Näistä meillä on enemmän tietoa sunnuntaina iltapäivällä, jolloin arvioimme tilannetta uudestaan, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski toteaa.

Rautatientorin metroasemalle tulvi perjantaina sadevettä. Vettä pääsi Kaivopihan huoltotunnelin kautta metroaseman puolelle ja sen teknisiin tiloihin. Vesivahinko liittyy perjantaiaamun huomattavaan rankkasateeseen sekä siitä aiheutuneeseen hulevesijärjestelmän poikkeukselliseen kuormittumiseen ja pettämiseen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä veden pumppaaminen saatiin lähes valmiiksi ja tilojen kuivattaminen, siivoaminen ja desinfioiminen saatiin aloitettua.

Poikkeusliikenteestä ja korvaavista liikennejärjestelyistä lisätietoja HSL:n sivuilta.

Rautatientorin metroasema aukeaa matkustajille maanantaina

Rautatientorin metroasema aukeaa matkustajille maanantaina

Lehti: Osa eläkeyhtiöistä haluaa sijoittaa ratahankkeisiin

Lehti: Osa eläkeyhtiöistä haluaa sijoittaa ratahankkeisiin