VR Trackin toimintoja Riihimäen matkakeskukseen

VR Trackin toimintoja Riihimäen matkakeskukseen

VR Trackin suunnitteluyksikkö sekä sähkörakentamisen ja materiaalipalvelujen toimihenkilöt Hyvinkäältä uusiin tiloihin Riihimäen matkakeskukseen.

VR Trackin työntekijät Kerkkolankadun ja Pajatien toimitiloista Hyvinkäältä kootaan moderneihin työtiloihin aivan Riihimäen rautatieaseman viereen. Samalla sähkörakentamisen tuotanto siirtyy Riihimäelle Korttiontie 1:een.

Yhteensä työpaikkoja siirtyy Riihimäelle noin 60. Jo Riihimäellä toimivat trackiläiset jatkavat vanhoissa toimitiloissaan.

Uudet tilat hyvien yhteyksien päästä

Riihimäen matkakeskuksessa on jo nähtävillä aulassa ja hississä tieto siitä, että 4. ja 7.kerroksissa on VR Trackin toimintaa Kerkkolankadun työntekijöiden jo muutettua uusiin toimitiloihin.

− Uudet tilat ovat ennen kaikkea nykyaikaiset, toimivat ja hyvien liikenneyhteyksien varrella. Uudet tilat saatiin nopeasti käyttöön koska ne palvelivat tarkoitusta liki sellaisenaan, rakennuspäällikkö Vesa Taam sanoo.

Hyvinkään Kerkkolankadun suunnitteluyksikkö, ratarakentaminen, sähkörakentaminen ja yksi henkilö tukitoiminnoista on jo aloittanut työnsä uusissa tiloissa. Hyvinkään Konepajalta materiaaliyksikön toimihenkilöt muuttavat samaiseen tilaan maaliskuun loppupuolella.

Turvalaitteiden kehityshankkeille uudet testi- ja laboratoriotilat

Matkakeskuksen 1. kerroksesta vuokrattiin tilat rakentamisen ja suunnittelun liiketoimintojen yhteisten sähköteknisten kehityshankkeiden käyttöön. Tilassa suunnitellaan ja kehitetään sekä testataan ja käyttöönotetaan mm. turvalaitteiden kauko-ohjaus- ja asetinlaite- sekä vaihteenohjausjärjestelmiä Liikenneviraston eri hankkeissa.

− Tiloja kehitetään jatkossa, jotta niitä voidaan tulevaisuudessa käyttää joustavasti eri raideliikennemuotojen teknisten järjestelmien kehityshankkeissa.

− Samoissa tiloissa on tarjolla projektitoimistotilaa erilaisiin rakentamisprojekteihin. Muun muassa Liikenneviraston tilaamat Riihimäen liikennepaikan vahvavirta- ja turvalaiteprojektit ovat jo perustaneet projektitoimistot matkakeskuksen 1. kerrokseen. Jatkossa projektitoimistoja tullaan käyttämään tarpeen mukaan muissa pääradan hankkeissa.

Sähkörakentamisen tuotantotilat siirtyvät Riihimäelle. Uusissa tiloissa jatkuu oma turvalaite- ja sähköratatuotanto. Tämä käsittää mm. opastinverstaan, sähköradan orsipajan, tasoristeyslaitosten logiikkatoimitukset sekä asetinlaitejärjestelmien relehuollot.

Samoissa tiloissa toimivat tietelematiikan kunnossapitoprojektien projektitilat.

Vuoden pyöräilyteko on pyörien kuljettaminen lähijunissa

Vuoden pyöräilyteko on pyörien kuljettaminen lähijunissa

Ministeriö selvittää Tallinnan-tunnelin jatkotoimia

Ministeriö selvittää Tallinnan-tunnelin jatkotoimia