Raidepuolue

View Original

Väylä: Tikkurilan ratatöiden uusi vaihe vaikuttaa junaliikenteeseen syyskuussa

Väyläviraston mukaan Tikkurilan ratapihan pohjoispään raiteiden ja vaihteiden muutostyöt etenevät maanantaina 9.9. seuraavan raideparin kohdalle. Uusi työvaihe tuo muutoksia junien aikatauluihin, lähtölaitureihin ja yöaikaiseen liikenteeseen. Ratapihan muutokset ovat osa Väyläviraston Helsinki-Riihimäki -ratahanketta, jossa luodaan edellytyksiä sujuvammalle liikenteelle Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosuudella.

Tikkurilassa on tehty kesän aikana ratapihan pohjoispään raide- ja vaihdemuutoksia sekä asennettu paikoilleen turvalaitteita ja sähkökaapeleita. Lisäksi Tikkurilassa on uudistettu lähtölaitureita.

- Tikkurilassa töiden valmistuessa vuoden lopulla päättyy samalla kolmeen vaiheeseen jaotellun hankkeemme ensivaihe. Tämä vaihe on keskittynyt liikennepaikkojen parantamiseen ja alkoi vuonna 2015. Työt ovat edenneet Tikkurilassa suunnitellusti ja aikataulussaan, projektipäällikkö Riitta Parviainen Väylävirastosta toteaa.

Työt ovat edenneet niin, että kesäkuussa suljetut raiteet 2 ja 3 saadaan jälleen kaukojunien käyttöön. R- ja Z-junat Lahden ja Riihimäen suuntiin kulkevat raidetta 4. Tikkurilan töiden valmistuessa kaukojunien sekä R- ja Z-junien käytössä on neljä laituriraidetta nykyisten kolmen sijaan.

Työalue siirtyy 9. syyskuuta seuraavan raideparin kohdalle. Muutos vaikuttaa K- ja T-junien liikenteeseen. Vaikutukset ulottuvat Hiekkaharjun, Koivukylän ja Rekolan asemille, joilla junat kulkevat molempiin suuntiin raidetta 4. Muutos koskee lisäksi Keravalle ja lentoasemalle suuntautuvaa liikennettä.   

Lisäksi K- ja T-junien liikenteessä on muutoksia arkiöisin 10.9.–25.10. kello 0.50–4.40 välisenä aikana. K-junat kulkevat vain Helsingin ja Tikkurilan välillä. T-junat korvataan R-junilla, jotka pysähtyvät myös Korsossa ja Saviolla. Tikkurilan ja Korson välisille asemille pääsee yöaikaan korvaavalla bussilla 699X, joka kulkee Tikkurilan ja Keravan välillä. 14.9. alkaen tulee pieniä muutoksia K- ja T-junien viikonloppuöiden aikatauluihin. Muutokset koskevat lähinnä Helsingin suuntaan kulkevia junia.

(Kuva: Terho Truphonen)