Raidepuolue

View Original

Väylä: Hissiremontti vaikeuttaa esteettömyyttä Hyvinkään asemalla

Väylävirasto kertoo, että Hyvinkään rautatieaseman molemmat hissit remontoidaan 23.9. alkaen. Remontti kestää arviolta viisi viikkoa ja sen aikana asema ei ole esteetön. Vaikutuksia on sekä etelän suunnasta Hyvinkäälle saapuville matkustajille että Hyvinkäältä pohjoisen suuntaan lähteville matkustajille. Väylävirasto pahoittelee remontista aiheutuvaa haittaa.

Hyvinkään rautatieasemalla on kaksi hissiä, laiturilla 1 sekä laiturilla 4/5. Molempien hissien remontti alkaa maanantaina 23.9. Remontin arvioitu kesto on noin viisi viikkoa. Näin ollen hissit olisivat jälleen käytössä lokakuun lopussa.

Remontin aikana aseman esteettömyys ei toteudu. Etelän suunnalta junalla Hyvinkäälle tulevat matkustajat, jotka tarvitsevat hissiä, joutuvat matkustamaan Riihimäelle ja vaihtamaan siellä Hyvinkäälle tulevaan junaan, joka pysähtyy laiturille 1.

- Tämä aiheuttaa valitettavasti matka-aikaan vähintään noin puolen tunnin lisäyksen, riippuen junien tarkemmista aikatauluista. Sama tilanne toiseen suuntaan on Hyvinkäältä pohjoisen suuntaan lähtevillä ja hissiä tarvitsevilla matkustajilla. Olemme pahoillamme hissiremontista aiheutuvasta haitasta, radan kunnossapidon aluepäällikkö Eero Liehu Väylävirastosta toteaa.

Hyvinkään aseman portaat ovat remontin aikana normaalisti käytössä. Hyvinkään kaupunki sekä VR tiedottavat hissiremontista ja sen vaikutuksista omissa kanavissaan.

(Kuva: Wikimedia/Mikkoau)