VR uudistaa kaikki ravintolavaununsa
VR muistuttaa, että ravintolavaunu on perinteisesti ollut tärkeä osa suomalaista junamatkailua.
- Haluamme varmistaa uuden konseptin myötä, että junamatkalla on tarjolla asiakkaiden toiveisiin vastaavia laadukkaita vaihtoehtoja. Uudistuksen lähtökohtana on kaikkien asiakasryhmien palveleminen monipuolisella ja vaihtuvalla ruokalistalla, mahdollisimman toimivassa ja miellyttävässä ympäristössä.
VR:n mukaan asiakkaat otettiin mukaan uudistukseen suunnitteluun alusta alkaen.
- Haastattelimme asiakkaitamme ja selvitimme, mikä nykyisissä ravintolavaunuissa miellyttää, ja mitkä asiat kaipaisivat parannusta. Lähtökohta oli haastava, sillä halusimme suunnitella ennen kaikkea hyvän ja houkuttelevan ravintolan, asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaava Pauliina Tenho kertoo.
Raiteilla liikkuva ravintola on itsessään mielenkiintoinen suunnitteluhaaste. VR rakensi yhden testivaunun viime kesän liikenteeseen ja siellä kerätyn palautteen pohjalta teimme asiakkaiden ja henkilökunnan toivomia muutoksia ennen sarjatuotannon aloittamista.
- Osana uutta konseptia nimesimme ravintolavaunun leikkisästi RavintoLAvaunuksi, sillä nimellähän asiakkaat ovat vaunua tähänkin asti kutsuneet.
Ikisuosikit pysyvät listalla, mutta erikoisruokavaliot on huomioitu.
Uudistetun ravintolavaunun suomalainen bistro tarjoaa asiakkaiden suosikkeja, kuten lihapullia ja korvapuusteja. Erikoiskahvit ovat puolestaan täysin uusi tuote ravintolavaunussa. Suosimme kotimaista ruokaa ja lähituottajia aina kun se on mahdollista.
- Tarjoamme uudessa ruokalistalla freesejä ja uudenlaisia annoksia, kuten täytettyjä pretzeleitä tai Savulohi-Tzatziki-salaattia ahvenanmaalaisella kirjolohella. Pienleipomo Kakkugalleria toimittaa juniin herkullisen mustikkapiirakan sekä kasvisruokavaliota noudattaville sopivan parsakaali-fetapiirakan. Vegaaneille on tarjolla gluteeniton sämpylä, mihin voi valita esim. falafel-täytteen, junakokki Tapio Kyllönen lupaa.