Raidepuolue

View Original

Tampereen Ratikka kampanjoi liikenneturvallisuuden puolesta - Käytä raitiovainuasi

Tampereen Raitiotie Oy on käynnistänyt Tampereen Ratikan liikenneturvallisuuskampanjan. Kampanja perustuu Ratikan kuljettajilta tulleisiin liikenneturvallisuutta koskeviin havaintoihin.

Tampereen Raitiotie Oy on panostanut liikenneturvallisuusviestintään jo ennen liikennöinnin aloitusta ja sen alkamisesta lähtien tiedottamalla sekä tuottamalla ja jakelemalla Ratikkakaupungin liikennesääntöjä koskevaa materiaalia tamperelaisille. Nyt yhtiö on käynnistänyt kampanjan, jolla pyritään kiinnittämään ihmisten huomio omaan liikennekäyttäytymiseensä. Voit törmätä kampanjaan mm. Tampereen Ratikan sosiaalisen median kanavissa, Tampereen katukuvassa ja Ratikassa.

Liikenteen sujuvuus ja turvallisuus syntyy toisten huomioon ottamisesta ja liikennesääntöjen noudattamisesta. Turvallinen liikenneympäristö syntyy yhteispelillä.

- Ratikkaperheemme panostaa siihen, että meillä on mahdollisimman turvallinen ja hyvin kunnossapidetty raitiotiejärjestelmä vaunuineen ja että kuljettajamme toimivat työssään huolellisesti. Seuraamme jatkuvasti, miten Ratikan liikennöinti sujuu. Saamme kuljettajilta paljon palautetta tilanteista, joissa muut tielläliikkujat eivät keskity liikenteeseen. Toivomme, että kampanja herättää ajattelemaan omia toimintatapoja raitiotien läheisyydessä, Tampereen Raitiotie Oy:n viestintäpäällikkö Sari Mäkelä toteaa.

Tampereen Ratikan ”Käytä raitiovainuasi” -liikenneturvallisuuskampanja luottaa siihen, että tielläliikkujilla on opittu tietoisuus ja ymmärrys siitä, miten Ratikan läheisyydessä tulee toimia. Jos sitä tietoisuutta ei ole, raitiovainua tulee kehittää tutustumalla Ratikkakaupungin liikennesääntöihin.

- Valtaosa tielläliikkujista toimii turvallisesti, mutta joskus mieli saattaa harhailla ja tunnollisimmankin ihmisen keskittyminen voi herpaantua liikenteessä. Kuljettajat törmäävät lähes päivittäin läheltä piti -tilanteisiin, joissa puhelin ja kuulokkeet vievät ihmisten huomiota. Vakavilta, kuolemaan johtaneilta, liikenneonnettomuuksilta on onneksi vältytty, mutta tavoitteenamme on, että myös vaaratilanteita syntyisi entistä vähemmän, Tampereen Raitiotie Oy:n viestintäsuunnittelija Henna Puisto sanoo.

”Käytä raitiovainuasi” -kampanjan tavoitteena on herätellä tielläliikkujia kiinnittämään huomiota omaan liikennekäyttäytymiseen Ratikan läheisyydessä. Ratikan kuljettajien havaintojen mukaan katua saatetaan lähteä ylittämään kuulokkeet korvilla ja katse puhelimessa, jolloin muun liikenneympäristön havainnointi voi jäädä puutteelliseksi. Samoin pyörällä tai sähköpotkulaudalla liikkuessa voidaan arvioida väärin oma nopeus, jolloin muuhun liikenteeseen reagoimiseen ei jää riittävästi aikaa. Ratikan kolmiovaloihin liittyen on tullut havaintoja, jossa autoilija ei ole noudattanut punaista valoa.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy tekevät tiivistä yhteistyötä kaupungin liikenneturvallisuuden parantamiseksi, jossa mm. näitä turvallisuushavaintoja käydään läpi.