Raidepuolue

View Original

NRC Groupille rautateiden kunnossapitosopimus Keski- ja Länsi-Suomessa

Suomen rataverkon pitäminen liikennekelpoisena edellyttää jatkuvaa kunnossapitoa. NRC Group on voittanut Väyläviraston tarjouskilpailun ratojen ja turvalaitteiden kunnossapidosta alueella 5 Keski- ja Länsi-Suomessa. Sopimuksen arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Sopimus koskee Väyläviraston kunnossapitoaluetta 5, joka pitää sisällään rataosuudet Vaasasta ja Kaskisesta Äänekoskelle, Jyväskylään ja Orivedelle. Alueeseen kuuluu noin 510 ratakilometriä yksiraiteista rautatietä ja noin 160 vaihdetta. Suurimmaksi osaksi alue on tavararataa. Liikennemääriltään vilkkainta on Jyväskylän ja Äänekosken välinen rata.

– Kunnossapitoalue 5 on jo kolmas alueurakkavoittomme tälle vuodelle, joten olemme onnistuneet kasvattamaan markkinaosuuttamme valtion rataverkon kunnossapidosta merkittävästi, NRC Group Finlandin toimitusjohtaja Harri Lukkarinen kertoo.

Sopimus kattaa muun muassa radan päällysrakenteet, vaihteet, asemat ja turvalaitteet. Kunnossapitoon kuuluvia toimenpiteitä ovat esimerkiksi tarkastukset, määräaikaishuollot, viankorjaukset ja talvisin lumityöt. Palvelujen avulla taataan sujuva ja turvallinen junaliikenne.

Kunnossapitokausi alkaa helmikuussa 2021 ja kestää viisi vuotta. Optioineen sopimusta on mahdollista jatkaa aina yhdeksään vuoteen asti.

– Näin mittavaan urakkaan valmistautuminen aloitetaan heti. Valmistautumisjaksolla suunnitellaan projektin toteutus ja rekrytoidaan työntekijöitä projektille, NRC Group Finlandin Kunnossapito-divisioonan johtaja Katja Pekkanen toteaa.

(Kuva: NRC)