Raidepuolue

View Original

Lehti: Työnantaja haluaa leikata rajusti rautateiden luottamushenkilöiden lukumäärää Tanskassa

Tanskan rautatieyhtiö DSB haluaa leikata rajusti luottamushenkilöiden lukumäärää. Asiasta kertoneen Avisen-lehden mukaan DSB aikoo vähentää lukumäärän 99:stä 29:ään. Luottamushenkilöille ilmoitettiin tehtävien päättyneen päivä sen jälkeen, kun rautatieläisten palkkaneuvottelut olivat kariutuneet.

Tanskan rautatieläisten liiton puheenjohtaja Henrik Horup pitää DSB:n ilmoitusta ja toimia rajuina sekä yrityksenä polkea luottamushenkilöitä.

- Meillä on 99 luottamushenkilöä erittäin hyvin toimivassa järjestelmässä. Emme voi suostua sopimukseen, jolla leikataan 70 luottamushenkilöä.

DSB:n apulaisjohtaja Poul Gemzøe-Enemark perustelee vähennystä sillä, että muilla valtakunnallisesti toimivilla yrityksillä on huomattavasti vähemmän luottamushenkilöitä.

- Ammattiliitto haluaa luottamushenkilöiden osallistuvan liikennöinnin suunnitteluun. Se on meidän mielestämme työnantajan tehtävä.

Jumissa olevat neuvottelut ovat aiheuttaneet häiriöitä, kun veturinkuljettajat ovat jääneet pois töistä vastalauseena työnantajan toimille.