Raidepuolue

View Original

Kaupunkiliikenne: Myllypuron metroasema suljetaan

Metroliikenne muuttuu jälleen Mellunmäen metrohaaralla maanantaina 8.7., kun Myllypuron asema sulkeutuu Kaupunkiliikenteen toteuttamien metroradan vaihteiden ja siltojen peruskorjausten takia.

Mellunmäkeen ajavien metrojen pääteasema on 8.7. alkaen Itäkeskus. HSL järjestää korvaavaa liikennettä Itäkeskuksen, Myllypuron, Kontulan ja Mellunmäen välille. Myllypuron asema avautuu matkustajille jälleen maanantaina 5.8. 

Myllypurossa uudistetaan metroradan vaihteita ja korjataan siltoja 

Myllypuron alueen Alakiventien ja Kukkaniitynpolun välisen Alakiven alikulun ja Mustanpuronpolun alikulun korjaustyöt jatkavat siltojen ja alikulkukäytävien elinkaarta. Näillä ennakoivilla peruskorjaustöillä vältetään kalliimmat korjauskustannukset tulevaisuudessa.  

Kurkimäen ja Mustapuron alueiden uusittavilla vaihteilla varmistetaan, että vaihdehäiriöitä ei tule, jolloin metroliikenne on jatkossa entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Kaupunkiliikenne hyödyntää itäisen metrokatkon toteuttamalla muita kunnossapitotöitä. Työ on tehokasta, koska normaalin yötyön sijaan pystytään työskentelemään vuorokauden ympäri.

Työmaiden vuoksi kesän aikana useita metroasemia poissa käytöstä 

Kaupunkiliikenne toteuttaa kesän 2024 aikana useita metron parannushankkeita, jotka vaativat metron liikennekatkoja. Metroliikenne katkaistaan töiden vuoksi kesällä eri vaiheissa Rautatientorin metroasemalla sekä metron Mellunmäen haaralla. Lisätietoa kaikista toteutettavista hankkeista Kaupunkiliikenteen verkkosivuilta osoitteesta https://kaupunkiliikenne.fi/kesan-2024-metrokatko/    

  • Rautatientorin metroasema 3.6.-1.9. (metron pääteasemina keskustassa Kamppi ja Helsingin yliopisto) 

  • Mellunmäen metroasema 3.6.-8.9. 

  • Kontulan metroasema 24.6.-4.8.  

  • Myllypuron metroasema 8.7.-4.8.