Raidepuolue

View Original

Kansalaisaloitteessa vaaditaan loppua Länsiradalle - "Tunnin juna turmelee talouden"

Suomessa on käynnistetty kansalaisaloite, joka vaatii Länsirata-junahankkeen välitöntä keskeyttämistä. Sen tavoitteena on kerätä yli 50 000 allekirjoitusta, jotta aloite etenee eduskunnan käsittelyyn.

- Aloite on vahva kannanotto veronmaksajien puolesta – nyt on aika estää miljardiluokan hanke, joka vaarantaa valtion talouden ja ympäristön, aloitteen tiedotteessa todetaan.

Miksi Länsirata on pysäytettävä?

 1. Taloudellinen järjettömyys: Länsirata-hanke on massiivinen taloudellinen sitoumus, jonka kustannukset uhkaavat suistaa valtiontalouden entistä syvempään velkakierteeseen. Vallitsevassa taloustilanteessa veronmaksajien rahat tulee käyttää vastuullisesti. Tämä hanke on taloudellisesti kestämätön ja toisi mukanaan veronkorotuksia ja leikkauksia julkisiin palveluihin – suomalaisten arki kärsisi.

 2. Ympäristöhaitat: Länsiradan rakentaminen tuhoaisi laajoja luonnonalueita ja aiheuttaisi merkittäviä ympäristövaikutuksia. Hanketta markkinoidaan ekologisena, mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta. Nopean junaliikenteen vaatima energia ja radan rakentamiseen käytettävät materiaalit tuottavat huomattavan hiilijalanjäljen, ja uusi linjaus veisi satoja hehtaareja koskematonta luontoa. Länsirata ei ole kestävän kehityksen ratkaisu, vaan riski ympäristölle.

3. Veronmaksajien ääni kuuluviin: Kansalaisaloitteen tekijöiden mukaan suomalaiset ovat oikeutetusti ärsyyntyneitä siitä, että tällainen hanke viedään eteenpäin tilanteessa, jossa valtio kamppailee velkaantumisen ja talouden sopeutuksen kanssa.

- Tällä kansalaisaloitteella haluamme antaa suomalaisille mahdollisuuden pysäyttää tämä järjetön hanke ja puolustaa veronmaksajien etua, yksi aloitteen taustavoima Tapio Siivonen kertoo.

Kansalaisaloite "Loppu Länsiradalle – Taloutta turmelevalle tunnin junalle!" on avoinna allekirjoituksille osoitteessa kansalaisaloite.fi.

- Tämä on mahdollisuus jokaiselle suomalaiselle veronmaksajalle vaikuttaa ja varmistaa, että verovaroja käytetään järkevästi ja vastuullisesti.

Aloite oli kerännyt kahtena ensimmäisenä päivänä yli 2 000 allekirjoitusta.