Raidepuolue

View Original

HKL: Raitiovaununkuljettajat rajoittavat toistaiseksi asiakaspalvelua

HKL pyrkii suojaamaan kuljettajiaan virustartunnoilta rajoittamalla toistaiseksi kuljettajien asiakaspalvelua. HKL toivoo, että matkustajat mahdollisuuksien mukaan välttäisivät oleskelua vaunun etuosassa. Asiakaspalvelun rajoittamiseen on päädytty, jotta yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeä raitiovaunuliikenne häiriintyisi mahdollisten sairastapausten seurauksena mahdollisimman vähän.

- Menettely tehdään niin kuljettajien kuin matkustajien turvaksi. Joukkoliikenteen jatkuvuus on yhteiskunnan toimivuuden kannalta elintärkeää. Useamman kuljettajan sairastuminen yhtä aikaa voisi vähentää ajettavia vuoroja ja siten lisätä ruuhkia sekä tartuntavaaraa matkustajille, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski sanoo.

Joukkoliikenne on yksi paikoista, missä ihmiset kohtaavat, minkä vuoksi henkilökohtaisesta käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeää. HKL toivoo, että ihmiset välttäisivät matkustamista sairaana ja siirtäisivät mahdollisuuksien mukaan matkoja aamun sekä iltapäivän ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

HSL tiedotti 13.3. varautumistoimenpiteistä joukkoliikenteessä. Kaluston ja asemien siivousta on tehostettu.

(Kuva: Pekko Oksanen