Väylä: Rautatie ei ole leikkipaikka

Väylä: Rautatie ei ole leikkipaikka

Rautatiealueella asiaton oleskelu on hengenvaarallista ja kiellettyä. Väylävirasto muistuttaa kesän korvalla rautatiealueen vaaroista.

Oikopolkuja radan yli, esineitä radalla, asiatonta oleskelua rata-alueella. Väylävirasto saa ilmoituksia asiattomasta oleilusta rata-alueella viikoittain eri puolilta Suomea. Rata-alueella luvattomasti liikkuva ottaa aina hengenvaarallisen riskin: kaikki liikenne rautatiellä ei kulje tutun aikataulun mukaisesti. Liikkuvien junien lisäksi rata-alueella piilee näkymätön vaara eli sähkö. Raiteelle asetettu esine aiheuttaa vaaran sekä matkustajille että esineen asettajalle. 

Nuorten kanssa on hyvä keskustella rautatiealueen vaaroista. Aikuiset toimivat nuorille tärkeänä esimerkkinä. Väylävirasto kampanjoi aiheesta säännöllisesti suoraan nuorille sosiaalisen median kanavissa.

Hyvä muistaa:

Ylitä rautatie vain sallituista paikoista, kuten tasoristeyksestä.

Sähkörata on aina hengenvaarallinen. Sen jännite on jopa sata kertaa suurempi kuin kodin pistorasiassa. Sähkö voi niin sanotusti hypätä ajolangoista kauas.

Turvaetäisyys radasta on useita metrejä. Liikkuvan junan aiheuttama ilmavirta kaataa radan lähellä olevan ihmisen helposti.

Juna ei väistä: juna on hiljainen ja kulkee nopeasti. Sen pysähtymismatka on todella pitkä, jopa 1-2 kilometriä. 

Radalla oleskelusta tehdään aina ilmoitus hätäkeskukseen ja poliisille. On hyvä muistaa, että rataverkon infrastruktuurille vahinkoa tekevä on korvausvelvollinen, vaikka tekijä olisi alaikäinen.

Kaupunkiliikenne: Ruskeasuon varikko luovutettu tilaajalle

Kaupunkiliikenne: Ruskeasuon varikko luovutettu tilaajalle

Lehti: Eurovaaliehdokas haluaa kieltää lyhyet lennot EU:ssa

Lehti: Eurovaaliehdokas haluaa kieltää lyhyet lennot EU:ssa