Kaupunkiliikenne on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani

Kaupunkiliikenne on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani

Kaupunkiliikenne Oy osallistuu ensimmäistä kertaa Helsinki Prideen virallisena Working with Pride -kumppanina.

- Työ tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistämisen puolesta tulee näkymään työssämme niin sisäisesti kuin ulkoisesti, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yksi kaupunkilaisille näkyvimmistä teoista tulee olemaan yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helsinki Pride -organisaation kanssa toteutettu sateenkaaren värein teipattu raitiovaunu, joka tulee kulkemaan kesän ajan ympäri Helsinkiä. Vaunu liikennöi vaihtelevasti eri raitiolinjoilla tulevasta viikonlopusta alkaen syksyyn asti.

Yhdenvertaisuutta työelämässä

Kaupunkiliikenteen organisaatiossa on suuri määrä työtehtäviä, erilaista osaamista sekä ihmisiä. Yksi strategisista tavoitteista on erinomainen työntekijäkokemus. 

- Yksi merkittävistä työhyvinvointiin vaikuttavista asioista on se, että saa olla oma itsensä töissä. Työnantajan vastuulla on tarjota turvallinen työympäristö, jossa ketään ei syrjitä sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Tällaisen työympäristön turvaaminen on Kaupunkiliikenteen tavoitteena, henkilöstöjohtaja Sanni Alajääski toteaa.

Työ yhdenvertaisuuden eteen on huomioitu uudistuvissa arvoissa, huomioiden työntekijöiden kokemukset arjesta työpaikalla ja mahdollisuus työhyvinvoinnin parantamiseen. Opit Pride-kumppanuudesta pyritään hyödyntämään perehdytyksissä, työsuhdeoppaissa ja rekrytoinneissa.

Kesäkuussa järjestettävä Helsinki Pride on Suomen näkyvin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma ja yksi Helsingin suurimmista kesätapahtumista. Virallinen Pride-viikko tuo sateenkaaren värit kaupunkiin juhannuksen jälkeisellä viikolla 24.-30. kesäkuuta.

- Olemme iloisia siitä, että Kaupunkiliikenne Oy on lähtenyt näyttävästi mukaan kumppanuuteen. Sateenkaaren väreissä loistava ratikka on ilahduttavan näkyvä sekä symbolinen teko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien eteen, Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Annu Kemppainen sanoo.

Perinteinen Pride-kulkue ja puistojuhla järjestetään Pride-viikon lauantaina, jossa Kaupunkiliikenteellä on työntekijöilleen ja heidän läheisilleen avoin kulkuepaikka. Vuoden 2024 Priden teemana toimii rauha ja toivo.

Mielipide Helsingin Sanomissa: Raideleveyden kaventaminen olisi Suomen taloushistorian kallein ja haitallisin hukkainvestointi

Mielipide Helsingin Sanomissa: Raideleveyden kaventaminen olisi Suomen taloushistorian kallein ja haitallisin hukkainvestointi

Yle: Liikenneministeriö alkaa selvittää Suomen raideleveyden muuttamista

Yle: Liikenneministeriö alkaa selvittää Suomen raideleveyden muuttamista